Ingredients:
2kg d’espines de peix (també es poden
afegir escloves de peix)
1 ceba mitjana
2 porros petits
1 pastanaga
1 branca d’api
2 dents d’all
½ kg de tomaquet ben madur (i una
cullerada de tomaquet concentrat per donar color)
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
Un raig de brandy i 4dl de vi blanc
Buquet garní
10 l d’aigua
Recepta:
Netejar les espines i posar en un colador
i reservar-les
Tallar les verdures en Mirepoix
Sofregim les verdures en una olla
començant per la ceba,pastanaga i finalment la resta, menys el tomaquet.
Afegir les espines i sofregir.
Afegim el pebre vermell i de seguida el
tomaquet.
Cuan l’aigua del tomaquet s’aguï evaporat
afegim el brandy i el vi blanc desglacem,
continuem sofregint fins que l’alcohol s’evapori.
Afegim l’aigua freda i deixem bullir, Cuan
agafi el bull contem ½ h aprox per acabar de fer el fumet.
Passem el brou per un colador, tirem les
breses i tornem a ficar a l’olla per que torni a arrencar el bull.
Deixem que reposi i refredem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada