Fumet roig


Ingredients:

2kg d’espines de peix (també es poden afegir escloves de peix)
1 ceba mitjana

2 porros petits

1 pastanaga

1 branca d’api

2 dents d’all

½ kg de tomaquet ben madur (i una cullerada de tomaquet concentrat per donar color)

1 cullerada sopera de pebre vermell dolç

Un raig de brandy i 4dl de vi blanc

Buquet garní

10 l d’aigua



Recepta:

Netejar les espines i posar en un colador i reservar-les

Tallar les verdures en Mirepoix

Sofregim les verdures en una olla començant per la ceba,pastanaga i finalment la resta, menys el tomaquet.

Afegir les espines i sofregir.

Afegim el pebre vermell i de seguida el tomaquet.

Cuan l’aigua del tomaquet s’aguï evaporat afegim el brandy i el vi blanc  desglacem, continuem sofregint fins que l’alcohol s’evapori.

Afegim l’aigua freda i deixem bullir, Cuan agafi el bull contem ½ h aprox per acabar de fer el fumet.

Passem el brou per un colador, tirem les breses i tornem a ficar a l’olla per que torni a arrencar el bull.

Deixem que reposi i refredem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada