Fons oscur de vedella

Ingredients:

2kg d'ossos i sobres de vedella o bou
bouquet garní
1 porro
1 pastanaga
1 tall d'api
2 cebes
5 tomaquets madurs (o tomaquet cincentrat)
1l de vi negre
10l d'aigua


Recepta:

Rostir els ossos amb un xic d'oli en una safata al forn fins que quedin ben rossos.
Afegir les verdures talladles en mirepoix i el bouquet garní.
Quan les verdures están ben estofades al forn, afegir el tomaquet i tornar a ficar al forn fins que s'evapori tota l'aigua.
Treure la safata del forn i possar els ossos i verdures e.n una olla amb aigua.
La safata on hem fet al forn els ossos i les verdures la posem al foc y desglassem amb el vi negre fins que evapori i l'afegim a l'olla.
Deixem bullir lentament, escumem regularment quan comenci el primer bull.
El temps d'ebullició mínim es de 2h però ahuria d'estar com 5h/6h
Una vegada esta el brou colem i tornem a arrencar el bull.
refredem i reservem...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada