Ingredients:
400g calamar 200g ceba
100g carn picada de porc o botifarra
300g tomaquet concasé (pelats, esgranats i tallats macedònia)
1 gra d’all
Fumet roig o aigua
Recepta:
Rentem els calamars buidant-los.Tallem la ceba en bronoisse
Piquem l’all en cicelé i julivert en chiffonade
Piquem les ales i les potes del calamar.
En una cassola o olla posem oli i saltegem les potes i les ales, afegim l’all i julivert.
Afegim la carn picada o botifarra i coure-la amb el saltejat barrejant-lo, l’anirem fent lleugerament (2”)
Deixem refredar el farcit.
Els calamars una vegada nets els hi donem
la volta per farcir-los, això es per que així no cal posar escura dents per que
no es faci fora el farcit, s’enrronça el calamar i es tanca sol quan el cuines.
Farcim els calamars i reservem.
Per la salsa sofregim ceba que quedi ben
rossa sense cremar-se (15-20”)
Afegim el tomaquet i deixem concentrar la
salsa.
Col·locar els calamars farcits sobre la
salsa i cobrir amb el fumet o aigua (si posem fumet roig és el que millor ens donarà
resultat podeu veure la recepta al blog).Coure a foc baix deixant que evapori el líquid.
Decantem els calamars i passem la salsa pel colador xinès.
Tornem a posar la salsa en la cassola o olla junt els calamars, escalfem i emplatem.
Del farcit dels calamars pot ser ens ha sobrat, podem afegir-ho a la salsa o fer com unes pilotes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada