Calamars farcits amb carn picada o butifarra


Ingredients:
400g calamar
200g ceba
100g carn picada de porc o botifarra
300g tomaquet concasé (pelats, esgranats i tallats macedònia)
1 gra d’all
Julivert
Fumet roig o aigua



Recepta:
Rentem els calamars buidant-los.
Tallem la ceba en bronoisse
Piquem l’all en cicelé i julivert en chiffonade
Piquem les ales i les potes del calamar.
En una cassola o olla posem oli i saltegem les potes i les ales, afegim l’all i julivert.
Afegim la carn picada o botifarra i coure-la amb el saltejat barrejant-lo, l’anirem fent lleugerament (2”)

Deixem refredar el farcit.

Els calamars una vegada nets els hi donem la volta per farcir-los, això es per que així no cal posar escura dents per que no es faci fora el farcit, s’enrronça el calamar i es tanca sol quan el cuines.

Farcim els calamars i reservem.

Per la salsa sofregim ceba que quedi ben rossa sense cremar-se (15-20”)

Afegim el tomaquet i deixem concentrar la salsa.
Col·locar els calamars farcits sobre la salsa i cobrir amb el fumet o aigua (si posem fumet roig és el que millor ens donarà resultat podeu veure la recepta al blog).
Coure a foc baix deixant que evapori el líquid.

Decantem els calamars i passem la salsa pel colador xinès.
Tornem a posar la salsa en la cassola o olla junt els calamars, escalfem  i emplatem.

Del farcit dels calamars pot ser ens ha sobrat, podem afegir-ho a la salsa o fer com unes pilotes.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada