Ingreedients:
75g mantega
20g oli girasol
7g sal
200g farina
60g d’aigua
Aparell flam (farcit)
Pebre blanca
Nou moscada
Sal
250ml crema de llet
1 porro juliana
100g bacó
Formatge elemental ratllat
3 ous
Recepta:
Fem una pasta brisa salada.
En un bol posem la farina afegim els secs i la mantega tallada sense aixafar.
Sorrejem la mantega amb la farina amb els dits (arenar) té que quedar com
sorra de platja fina sense grumolls, es a dir, no ajuntarem com una massa, si
no que poc a poc ajuntarem la mantega amb la farina amb els dits.
Afegim l’oli i l’aigua no amassem treballem poc ,ajuntem els ingredients i deixem
reposar enfilada a la nevera.
Fem l’aparell a flam.
Batrem els ous, afegim la crema de llet, la sal i la nou moscada.
Tallem el bacó en macedònia el porro en Mirepoix
En una paella sofregim el bacó i retirem en un plat amb paper per escórrer oli,
en quest mateix oli sofregim el porro i també reservem en un plat amb paper de
cuina.
Estirem la massa amb compte de que no s’enganxi al taulell posarem farina al
taulell prèviament i al corró. La posem sobre el motllo i retallem el sobrant
amb el mateix corró.
Punxem la massa amb una forquilla per que no pugi i precoem al forn 15” a
180º
Cuan estigui precuita farcim amb l’aparell a flam, afegim la mescla d’ou
amb llet, afegim formatge, remenem que quedi per tot el farcit i afegim
repartit el porro i el bacó.
Enfornem a 180º uns 15”/20”
Aquesta massa brisa la podem fer servir per salat, per dolç i es pot farcir
amb lo que vulguem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada