Quiche Lorain


Ingreedients:

75g mantega

20g oli girasol

7g sal

200g farina

60g d’aigua

Aparell flam (farcit)

Pebre blanca

Nou moscada

Sal

250ml crema de llet

1 porro juliana

100g bacó

Formatge elemental ratllat

3 ous



Recepta:

Fem una pasta brisa salada.

En un bol posem la farina afegim els secs i la mantega tallada sense aixafar.

Sorrejem la mantega amb la farina amb els dits (arenar) té que quedar com sorra de platja fina sense grumolls, es a dir, no ajuntarem com una massa, si no que poc a poc ajuntarem la mantega amb la farina amb els dits.

Afegim l’oli i l’aigua no amassem treballem poc ,ajuntem els ingredients i deixem reposar enfilada a la nevera.

Fem l’aparell a flam.

Batrem els ous, afegim la crema de llet, la sal i la nou moscada.

Tallem el bacó en macedònia el porro en Mirepoix

En una paella sofregim el bacó i retirem en un plat amb paper per escórrer oli, en quest mateix oli sofregim el porro i també reservem en un plat amb paper de cuina.

Estirem la massa amb compte de que no s’enganxi al taulell posarem farina al taulell prèviament i al corró. La posem sobre el motllo i retallem el sobrant amb el mateix corró.

Punxem la massa amb una forquilla per que no pugi i precoem al forn 15” a 180º

Cuan estigui precuita farcim amb l’aparell a flam, afegim la mescla d’ou amb llet, afegim formatge, remenem que quedi per tot el farcit i afegim repartit el porro i el bacó.

Enfornem a 180º uns 15”/20”

Aquesta massa brisa la podem fer servir per salat, per dolç i es pot farcir amb lo que vulguem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada