Ingredients:
½ canya llom
Ratlladura ½ llimona
Fulles de sàlvia
Fulles de julivert
2 alls
Oli d’oliva
Vi blanc
Mostassa
Salsa espanyola
Corda per farcir o malla
1 moniato
Sal, pebre
Mantega
Recepta:
Obrim la canya de llom per farcir.
Sal pebrem la canya i comencem a farcir amb la ratlladura de la llimona( la
podem ratllar per sobre per que no perdi) les fulles de sàlvia, les fulles de
julivert, l’all (prèviament tallat en emincé) i un raig d’oli d’oliva. Tanquem
i bridem.
Enfornem amb la placa prèviament engreixada uns 35” 40” al forn a 200º (al
centre cor del producte ha d’estar 55º).
Trèiem la canya i la deixem reposar, sobretot per tallar-la i a la paella
fem una salsa Robert. (la podeu trobar al blog).
Per la guarnició posem el moniato al forn envoli cat amb paper alumini
aprox 40” deixem refredar i buidem ,posem la carn del moniato en un bol i
afegim sal, pebre i mantega, treballem bé amb la forquilla.
Tallem la canya ,escalfem o bé al forn o bé al microones (tapat amb film i
al forn amb paper alumini ) molt poc temps per que no ens sequi.
Muntem el plat i napem la carn amb la salsa Robert.
SALSA ROBERT
2 xalotes o escal·lònies
½ xupito vi blanc
1 i ½ cullerot de salsa espanyola
Una punta suc de llimona
Mostassa Dijon
Pebre blanc
Recepta:
Es una salsa àcida molt bona per acompanyar carns.
Posem en una paella sense matèria grassa les xalotes o escal·lònies
(prèviament tallades en cicelé) amb el vi. Deixem evaporar alcohol i reduïm a
foc mig alt.
Una vegada ha reduït afegim el cullerot i mig de salsa espanyola.
Trèiem fora del foc.
Afegim una punta de suc de llimona.
1 cs de cafè de mostassa Dijon.
Remenem bé i afegim pebre blanc.
Si a aquesta salsa li afegim
cogombrets i tàperes faríem una altra salsa que es diu CHARCOUTIERE
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada