Canya de llom Farcida de Salvia i llimona amb parmentier de moniato


Ingredients:

½  canya llom

Ratlladura ½  llimona

Fulles de sàlvia

Fulles de julivert

2 alls

Oli d’oliva

Vi blanc

Mostassa

Salsa espanyola

Corda per farcir o malla

1 moniato

Sal, pebre

Mantega



Recepta:

Obrim la canya de llom per farcir.

Sal pebrem la canya i comencem a farcir amb la ratlladura de la llimona( la podem ratllar per sobre per que no perdi) les fulles de sàlvia, les fulles de julivert, l’all (prèviament tallat en emincé) i un raig d’oli d’oliva. Tanquem i bridem.

Enfornem amb la placa prèviament engreixada uns 35” 40” al forn a 200º (al centre cor del producte ha d’estar 55º).

Trèiem la canya i la deixem reposar, sobretot per tallar-la i a la paella fem una salsa Robert. (la podeu trobar al blog).

Per la guarnició posem el moniato al forn envoli cat amb paper alumini aprox 40” deixem refredar i buidem ,posem la carn del moniato en un bol i afegim sal, pebre i mantega, treballem bé amb la forquilla.

Tallem la canya ,escalfem o bé al forn o bé al microones (tapat amb film i al forn amb paper alumini ) molt poc temps per que no ens sequi.

Muntem el plat i napem la carn amb la salsa Robert.



SALSA ROBERT

2 xalotes o escal·lònies

½ xupito vi blanc

1 i ½ cullerot de salsa espanyola

Una punta suc de llimona

Mostassa Dijon

Pebre blanc



Recepta:

Es una salsa àcida molt bona per acompanyar carns.

Posem en una paella sense matèria grassa les xalotes o escal·lònies (prèviament tallades en cicelé) amb el vi. Deixem evaporar alcohol i reduïm a foc mig alt.

Una vegada ha reduït afegim el cullerot i mig de salsa espanyola.

Trèiem fora del foc.

Afegim una punta de suc de llimona.

1 cs de cafè de mostassa Dijon.

Remenem bé i afegim pebre blanc.

 Si a aquesta salsa li afegim cogombrets i tàperes faríem una altra salsa que es diu CHARCOUTIERE




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada