Fricandó amb moixerons


Ingredients:

4kg Jarret o Llata

6 cebes

2 pastanagues

2 xalotes

3 tomàquets

Fons blanc d’au o vedella (podeu trobar recepta al blog)

40g ametlles

2 grans d’all

120g de moixernons secs



Recepta:

Posem els moixerons en aigua tèbia per que s’hidratin en remull.

Tallem la carn a filets d’un cm de gruix ( no la farem molt prima per que anirà amb salsa i tampoc molt gruixuda)

En una cassola fregim els alls i les ametlles, reservem per fer una picada.

Salpebrem els filets, enfarinem i fregim al mateix oli i cassola dels alls i les ametlles, reservem (no cal posar paper de cuina per que els sucs que tregui els aprofitarem).

En el mateix oli sofregim la ceba i la pastanaga amb color.

Afegim el tomaquet (prèviament net pelat i despepitat) i continuem sofregint.

Introduïm la carn a la cassola, desglassem amb vi blanc i mullem amb fons. Tapem i posem al forn, tapat.

Quan la carn ja la tenim tendra i feta la decantem i passem la salsa pel colador xinès. Introduïm la carn a la cassola, afegim la salsa i fem una picada amb les ametlles i l’all, afegim la picada a la salsa i la carn (la salsa ens espessirà amb la picada).

Saltegem els moixerons i els afegim a la cassola, deixem reposar i servim.

El fricandó es un plat molt senzill on ha sigut un plat de menú tant diari, el podem fer un dia per l’altre i encara hi serà més bo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada