Ingredients:
4kg Jarret o Llata
6 cebes
2 pastanagues
2 xalotes
3 tomàquets
Fons blanc d’au o vedella (podeu trobar recepta al blog)
40g ametlles
2 grans d’all
120g de moixernons secs
Recepta:
Posem els moixerons en aigua tèbia per que s’hidratin en remull.
Tallem la carn a filets d’un cm de gruix ( no la farem molt prima per que anirà
amb salsa i tampoc molt gruixuda)
En una cassola fregim els alls i les ametlles, reservem per fer una picada.
Salpebrem els filets, enfarinem i fregim al mateix oli i cassola dels alls
i les ametlles, reservem (no cal posar paper de cuina per que els sucs que
tregui els aprofitarem).
En el mateix oli sofregim la ceba i la pastanaga amb color.
Afegim el tomaquet (prèviament net pelat i despepitat) i continuem
sofregint.
Introduïm la carn a la cassola, desglassem amb vi blanc i mullem amb fons.
Tapem i posem al forn, tapat.
Quan la carn ja la tenim tendra i feta la decantem i passem la salsa pel
colador xinès. Introduïm la carn a la cassola, afegim la salsa i fem una picada
amb les ametlles i l’all, afegim la picada a la salsa i la carn (la salsa ens espessirà
amb la picada).
Saltegem els moixerons i els afegim a la cassola, deixem reposar i servim.
El fricandó es un plat molt senzill on ha sigut un plat de menú tant diari,
el podem fer un dia per l’altre i encara hi serà més bo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada