Pasta de full


Ingredients:

200g farina força

2’200kg farina fluixa

30g sal

1’333l aigua

125ml vinagre

100g manteca

Per estirar



2’000kg de mantega o llard de porc (normalment llard)



Recepta:

Posem tots els ingredients per fer la mescla, aquesta massa si la podem fer mb una maquina millor per fer una bona mescla i utilitzarem el ganxo.

El llard o la mantega per estirar la reservem per fer després la pasta de full.

Una vegada tenim la mescla feta a sobre el taulell on treballarem ha d’estar ben net, ben sec i posarem farina per poder treballar.

Amb el llard que hem reservat o la mantega ho posarem pomada

Pomada = treballar-lo per posar tou amb les mans

Ho posarem en paper sulfuritzat i ho ficarem al frigorífic.

Estirem la massa a sobre del taulell que quedi ben elàstica, que serà quan estigui.

Una vegada tenim la massa estirada fem una creu i al mig hi posarem el llard que hem reservat o la mantega. Tapem amb la creu.

Estirem amb el corro, que no ens surti la mantega ni el llard pels cantons.

Estirem i fem un pleg senzill(estirem sempre amb compte de que no surti la mantega o llard).

Tornem a estirar i fem un segon pleg igual, ho posem amb film i deixem reposar 10” /15” al frigorífic.

Tornem a estirar, sempre afegint farina al taulell i al corro.

Traiem la farina de sobre amb un pincell.

Fem el 3er pleg i estirem bé amb el corro.

Fem el 4ar pleg i més important per que fem un pleg doble

PLEG DOBLE = 4 PLEGS

PLEG SIMPLE = 3 PLEGS

APLANEM AMB EL CORRO UNA MICA SENSE ESTIRAR.

Tapem amb film per que no ens agafi crosta, deixem reposar al frigorífic 24h.

A les 24h tallem per elaborar i tornem deixar en repòs una estona fins que comencem a treballar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada