Ingredients:
200g farina força
2’200kg farina fluixa
30g sal
1’333l aigua
125ml vinagre
100g manteca
Per estirar
2’000kg de mantega o llard de porc (normalment llard)
Recepta:
Posem tots els ingredients per fer la mescla, aquesta massa si la podem fer
mb una maquina millor per fer una bona mescla i utilitzarem el ganxo.
El llard o la mantega per estirar la reservem per fer després la pasta de
full.
Una vegada tenim la mescla feta a sobre el taulell on treballarem ha d’estar
ben net, ben sec i posarem farina per poder treballar.
Amb el llard que hem reservat o la mantega ho posarem pomada
Pomada =
treballar-lo per posar tou amb les mans
Ho posarem en paper sulfuritzat i ho ficarem al frigorífic.
Estirem la massa a sobre del taulell que quedi ben elàstica, que serà quan
estigui.
Una vegada tenim la massa estirada fem una creu i al mig hi posarem el
llard que hem reservat o la mantega. Tapem amb la creu.
Estirem amb el corro, que no ens surti la mantega ni el llard pels cantons.
Estirem i fem un pleg senzill(estirem sempre amb compte de que no surti la
mantega o llard).
Tornem a estirar i fem un segon pleg igual, ho posem amb film i deixem
reposar 10” /15” al frigorífic.
Tornem a estirar, sempre afegint farina al taulell i al corro.
Traiem la farina de sobre amb un pincell.
Fem el 3er pleg i estirem bé amb el corro.
Fem el 4ar pleg i més important per que fem un pleg doble
PLEG DOBLE = 4 PLEGS
PLEG SIMPLE = 3 PLEGS
APLANEM AMB EL CORRO UNA MICA SENSE ESTIRAR.
Tapem amb film per que no ens agafi crosta, deixem reposar al frigorífic
24h.
A les 24h tallem per elaborar i tornem deixar en repòs una estona fins que
comencem a treballar-lo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada