Massa Pizza


Ingredients:

1kg farina força

250g sèmola gruixuda

650g aigua amb gas o cervesa

100g oli oliva

30g sal

30g sucre

30g llevat

Recepta:

L’aigua ha de ser tèbia per que les bactèries del llevat elevin de forma més ràpida (27º-30º).

Mesclem la farina amb “els secs” (sal, sucre)

Desfem el llevat amb l’aigua (tèbia) i lliguem amb la farina i els secs.

Treballem molt ,es una massa que s’ha de treballar a més per que es amb farina d força.

Levar a un lloc tèbia (27º-30º) levar=fermentar. Fins que dobli la seva mida.

Després de deixar levar (es un procés igual que el del pa) fem boles d’uns 200g i guardem a la nevera amb paper film ben tapat, les masses les hem de tapar per que no facin crosta. Les hem de deixar fermentar com a mínim 24h al frigorífic i les podem tenir fins a 5 dies de fermentació i guardades per el seu servei.

Abans de fer les pizzes les precuinarem.

Estirem la massa sobre el taulell amb farina sota per que no se’ns enganxi, i posarem també al corro.

Estirarem d’amunt a baix sense premsar molt per no matar la massa (matar la massa vol dir premsar-la pels cantons i que ens quedi enganxada al taulell).

Quan les tenim estirades les agafem amb el corró i les posem amb una safata de ferro per anar al forn.

El forn el tenim de 240º a 250º

Les fiquem al forn 1,10” fem la precocció.

Posem els ingredients i acabem d’enfornar 3” o 4”

Aquestes pizzes quan fem la precocció ens pujarà la massa així dons quan les traiem amb la pala de les pizzes la posem a sobre i baixa de seguida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada