Ingredients:
1kg farina força
250g sèmola gruixuda
650g aigua amb gas o cervesa
100g oli oliva
30g sal
30g sucre
30g llevat
Recepta:
L’aigua ha de ser tèbia per que les bactèries del llevat elevin de forma
més ràpida (27º-30º).
Mesclem la farina amb “els secs” (sal, sucre)
Desfem el llevat amb l’aigua (tèbia) i lliguem amb la farina i els secs.
Treballem molt ,es una massa que s’ha de treballar a més per que es amb
farina d força.
Levar a un lloc tèbia (27º-30º) levar=fermentar. Fins que dobli la seva
mida.
Després de deixar levar (es un procés igual que el del pa) fem boles d’uns
200g i guardem a la nevera amb paper film ben tapat, les masses les hem de
tapar per que no facin crosta. Les hem de deixar fermentar com a mínim 24h al frigorífic
i les podem tenir fins a 5 dies de fermentació i guardades per el seu servei.
Abans de fer les pizzes les precuinarem.
Estirem la massa sobre el taulell amb farina sota per que no se’ns enganxi,
i posarem també al corro.
Estirarem d’amunt a baix sense premsar molt per no matar la massa (matar la
massa vol dir premsar-la pels cantons i que ens quedi enganxada al taulell).
Quan les tenim estirades les agafem amb el corró i les posem amb una safata
de ferro per anar al forn.
El forn el tenim de 240º a 250º
Les fiquem al forn 1,10” fem la precocció.
Posem els ingredients i acabem d’enfornar 3” o 4”
Aquestes pizzes quan fem la precocció ens pujarà la massa així dons quan
les traiem amb la pala de les pizzes la posem a sobre i baixa de seguida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada