Ingredients:
1 gra d’all
4 calamars petits o xipirons
2 xalotes
50g pebrot verd
50g pebrot vermell
4 cullerades tomaquet triturat
1 cs pebre vermell
Fumet roig (veure recepta al blog)
Recepta:
Tallem les verdures en brunoise , els calamars en anelles.
En una paella amb oli saltegem els calamars, reservem.
En el mateix oli sofregim la xalota i quan estigui casi feta els pebrots.
Afegim al sofregit el pebre vermell i a continuació el tomaquet se seguida per
que no se’ns cremi el pebre. Aquest sofregit el confitem bé.
Torrem els fideus:
Podem saltejar-los en una paella en sec, removent constantment fins que
quedin torrats.
O podem saltejar-los en una paella amb oli de gira-sol, també removent
constantment fins que ens quedin torrats.
ELS FIDEUS ARROSEJATS DUREN FINS A 5 DIES.
En la paella tenim el sofregit, afegim els calamars i seguidament els
fideus.
En una olla tenim el fumet bullint, afegim a la paella, salem.
Tenim la paella 2” al foc i de seguida 3” més al forn a 180º
Fem un all i oli ( o bé de lactonesa amb all)
Servim la fideua amb l’all i oli.
També es pot fer amb unes gambes pelades (les pelem i reservem les pells
per fer fumet o altres receptes) i les saltegem al mateix procediment que el
calamar, al començament de la fideua, SI POSEM GAMBES QUE SIGUIN VERMELLES, I
SI SON DE PALAMÓS JA NO EN DIGUEM....
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada