Fideua calamar


Ingredients:

200g fideus num fideua o cabell d’àngel

1 gra d’all

4 calamars petits o xipirons

2 xalotes

50g pebrot verd

50g pebrot vermell

4 cullerades tomaquet triturat

1 cs pebre vermell

Fumet roig (veure recepta al blog)



Recepta:

Tallem les verdures en brunoise , els calamars en anelles.

En una paella amb oli saltegem els calamars, reservem.

En el mateix oli sofregim la xalota i quan estigui casi feta els pebrots.

Afegim al sofregit el pebre vermell i a continuació el tomaquet se seguida per que no se’ns cremi el pebre. Aquest sofregit el confitem bé.

Torrem els fideus:

Podem saltejar-los en una paella en sec, removent constantment fins que quedin torrats.

O podem saltejar-los en una paella amb oli de gira-sol, també removent constantment fins que ens quedin torrats.

ELS FIDEUS ARROSEJATS DUREN FINS A 5 DIES.

En la paella tenim el sofregit, afegim els calamars i seguidament els fideus.

En una olla tenim el fumet bullint, afegim a la paella, salem.

Tenim la paella 2” al foc i de seguida 3” més al forn a 180º

Fem un all i oli ( o bé de lactonesa amb all)

Servim la fideua amb l’all i oli.

També es pot fer amb unes gambes pelades (les pelem i reservem les pells per fer fumet o altres receptes) i les saltegem al mateix procediment que el calamar, al començament de la fideua, SI POSEM GAMBES QUE SIGUIN VERMELLES, I SI SON DE PALAMÓS JA NO EN DIGUEM....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada