Ingredients:
1kg farina fluixa
20g sal
½ mantega
250g aigua
Recepta:
Mesclem la farina amb “els secs” ( sal)
Tallem la mantega amb les mans una mica i “Arenem” (això significa que no amunteguem
la mantega, si no que amb els dits l’ajuntem com si fos sorra de platja fina)
Quan ja tenim la farina juntament amb la mantega arenada afegim l’aigua i l’oli.
Ajuntarem els ingredients sense treballar molt.
Estirarem la massa (com totes les masses d’amunt a baix sense matar la
massa)
Matar la massa
= no premsar-la al final de l’estirada
La deixem reposar abans de troquelar.
Troquelar = fer
una forma
La fiquem al forn una vegada la tenim al motllo o bé la podem congelar.
Si fem una precocció al forn a 180º uns 15” amb pes a sobre i si farcim no
cal posar pes per que el farciment ja ens fa de pes.
Com per exemple es pot fer servir tant com per una Quiche com per un postre
dolç.
Al blog hi podeu trobar la recepta de la Quiche lorain i un postre amb
fruita.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada