Crema Groga (totes les cremes d'ou)


CREMA PASTISERA:           CREMA CATALANA:           NATILLES:

Ingredients:                    Ingredients:                    Ingredients:

1 l. Llet sencera              1l. Llet sencera               1l. Llet sencera

200g sucre                      200g sucre                      200g sucre

8 Rovells ou                     8 Rovells ou                    8 Rovells ou

90g Maizena                    40g Maizena                    20g Maizena         

1 Rama canyella              1 Rama canyella              1 Rama canyella

Pell d’1 llimona               Pell d’1 llimona               Pell d’1 llimona



Recepta:

Posem a bulli ¾ parts de la llet amb els aromes i el sucre (es pot posar els aromes en un colador per bullir i poder extreure després amb facilitat)

Barrejar el ¼ restant de llet amb la maizena i els rovells, batre (no cal batre molt)

Trèiem els aromes i afegim la barreja d’ou amb maizena dins l’olla tot plegat, escalfem al foc i remenem fins que quedi una massa espessa.

Refredem (la posem a l’abatedor ) i conservem en un bol amb paper de film tocant la crema per tal de que no hi entri aire.

PRECAUCIONS A TENIR EN COMPTE:

La crema dura 72h a la nevera. En restaurants és preferible utilitzar ous liofilitzats.



SUGERIMENTS:

Es pot fer crema de xocolata o cafè, però no es posen els aromes de canyella ni pell de llimona. En un bol desfem 250g de xocolata o 4 sobres de cafè soluble. Per litre de llet. La massa ha d’estar feta com la crema groga però afegim la xocolata desfeta i el cafè soluble una vegada esta feta la crema, ha d’estar calenta i remenem. Deixem refredar i servim.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada