CREMA PASTISERA: CREMA
CATALANA: NATILLES:
Ingredients: Ingredients: Ingredients:
1 l. Llet sencera 1l.
Llet sencera 1l. Llet
sencera
200g sucre 200g
sucre 200g sucre
8 Rovells ou 8
Rovells ou 8 Rovells ou
90g Maizena 40g
Maizena 20g Maizena
1 Rama canyella 1 Rama
canyella 1 Rama canyella
Pell d’1 llimona Pell d’1
llimona Pell d’1 llimona
Recepta:
Posem a bulli ¾ parts de la llet amb els aromes i el sucre (es pot posar
els aromes en un colador per bullir i poder extreure després amb facilitat)
Barrejar el ¼ restant de llet amb la maizena i els rovells, batre (no cal
batre molt)
Trèiem els aromes i afegim la barreja d’ou amb maizena dins l’olla tot
plegat, escalfem al foc i remenem fins que quedi una massa espessa.
Refredem (la posem a l’abatedor ) i conservem en un bol amb paper de film
tocant la crema per tal de que no hi entri aire.
PRECAUCIONS A TENIR EN COMPTE:
La crema dura 72h a la nevera. En restaurants és preferible utilitzar ous liofilitzats.
SUGERIMENTS:
Es pot fer crema de xocolata o cafè, però no es posen els aromes de canyella
ni pell de llimona. En un bol desfem 250g de xocolata o 4 sobres de cafè
soluble. Per litre de llet. La massa ha d’estar feta com la crema groga però afegim
la xocolata desfeta i el cafè soluble una vegada esta feta la crema, ha d’estar
calenta i remenem. Deixem refredar i servim.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada