Ingredients:
125g mongeta tendra
6 tomàquets
½ cogombre
1 pebrot vermell
1 ceba tendra
220g tonyina
3 ous durs
60g anxoves
90g olives negres
1 enciam francès
2 patates monalisa
PER LA VINAGRETA:
Oli oliva
All
Vinagre vi blanc o suc llimona
Alfàbrega
RECEPTA:
Tallar la mongeta biaix i escaldar-la
7” ,reservar
Tallar els tomàquets per amanida (a la
meitat i cada meitat a la meitat)
Pelar el cogombre treure les llavors i
tallat en paisana
Pelem el pebrot vermell i el tallem en
juliana ampla
Els ous prèviament bullits els tallem
en rodanxes
L’enciam també la tallarem en compte de
no tallar en un ganivet normal per que amb la fulla s’oxida, tallar a mà o amb
un ganivet especial per amanides.
Les patates les rentem i les bullim amb
la seva pell, les tallem en rodanxes 1cm
Per fer la vinagreta els alls els
tallem en cicelé y l’alfàbrega en chiphonade.
Podem emulsionar a mà o amb el turmix
L’amanida es pot muntar de moltes
maneres, y la tonyina la podem substituir per tonyina fresca (la saltegem o la
confitem).
Amanim tots els ingredients en un bol i
emplatem amb harmonia.
Una bona amanida com primer plat i ben
complert o com un plat únic per sopar
Aquesta amanida és del sur de frança.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada