Amanida Niçoise

Ingredients:

125g mongeta tendra
6 tomàquets
½ cogombre
1 pebrot vermell
1 ceba tendra
220g tonyina
3 ous durs
60g anxoves
90g olives negres
1 enciam francès
2 patates monalisa
PER LA VINAGRETA:
Oli oliva
All
Vinagre vi blanc o suc llimona
Alfàbrega

RECEPTA:
Tallar la mongeta biaix i escaldar-la 7” ,reservar
Tallar els tomàquets per amanida (a la meitat i cada meitat a la meitat)
Pelar el cogombre treure les llavors i tallat en paisana
Pelem el pebrot vermell i el tallem en juliana ampla
Els ous prèviament bullits els tallem en rodanxes
L’enciam també la tallarem en compte de no tallar en un ganivet normal per que amb la fulla s’oxida, tallar a mà o amb un ganivet especial per amanides.
Les patates les rentem i les bullim amb la seva pell, les tallem en rodanxes 1cm

Per fer la vinagreta els alls els tallem en cicelé y l’alfàbrega en chiphonade.
Podem emulsionar a mà o amb el turmix

L’amanida es pot muntar de moltes maneres, y la tonyina la podem substituir per tonyina fresca (la saltegem o la confitem).

Amanim tots els ingredients en un bol i emplatem amb harmonia.

Una bona amanida com primer plat i ben complert o com un plat únic per sopar

Aquesta amanida és del sur de frança.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada