Parmigiana

Ingredients:
1.5kg albergínies
1 ceba
1 dent d’all
1/2 l tomaquet en conserva o salsa de tomaquet
70g parmesà
2 ous
Qs alfàbrega
Qs sal i pebre
250g mozzarella de buffala
Oli girasol (per fregir) pot s posar oliva
Oli oliva

RECEPTA:
Pelem i tallem les albergínies (les tallem longitudinalment) en lamines ½ cm.
Salem i posem en un colador per treure l’amargor, una ½ h aprox, les rentem amb aigua i escorrem bé amb paper.
Fem una salsa de tomàquet amb la ceba i l’all (si ja tenim el tomàquet sofregit, sofregim la ceba afegim el tomaquet i l’all en cicelé)
Salpebrem la salsa al gust.
Afegirem l’alfàbrega just al moment de muntar la parmigiana.
Enfarinem les lamines d’alberginia i les fregim lleugerament, no han d’agafar color de cruixent, per que si no poden sortir xips d’alberginia.
Reservem prèviament amb un paper per escórrer l’oli.
MUNTATGE PARMIGIANA:
Posar la salsa de tomaquet a la base de la placa
Fer una capa d’alberginia a sobre
Fer una capa de mozzarella
Parmesà
Alfàbrega (prèviament tallada )
Cobrir amb salsa de tomaquet
Tornar a repetir l’operació, podem fer 3 o 4 capes,acabem amb la salsa de tomaquet i parmesà per sobre.
Deixem reposar al frigorífic.
Enfornem a 180º ½ h aprox

Es com una lasanya de verdures, molt bona típica i tradicional a Italia, hi ha qui l’alberginia la fregeix sense enfarinar.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada