Pasta Fresca

PARPADELLE AL UOVO
500g farina
5 ous
60g oli
7g sal

Elaboració:
Fem un volcà
Afegim els secs
Afegim oli
Afegim ou
Comencem a treballar la massa mesclant els ingredients a sobre el taulell,(pot ser que l’ou s’escampi, recollir-ho amb les mans amalgamant-lo)
Treballem molt la massa ,(es una massa que s’ha de treballar molt, ens té que quedar fina i elàstica)
Deixem reposar30”
Posem farina a la base del taulell i estirem fins aconseguir un gruix 1mm
Per tallar-lo manualment:
Cuan estigui estirat tallem la pasta quadrant-la
Enrotllem com si fos una persiana fins a la meitat l’altra meitat també l’enrotllem (ex com cuan fem els cors de pasta de full)
Per fer el parpadelle :
8mm x 25cm
Per fer tagliatelle:
5mm x 25cm


TAGLIATELLE AL NERO DI SEPIA
Ingredients:
1kg farina
5ous
4boses tinta(aprox)
12g sal

ELABORACIÓ:
Mateix procés del parpadelle, fem un volca, afegim els secs, els ous
La tinta la podem o bé mesclar amb una mica d’aigua o bé amb els ous.
Aquesta pasta s’ha de treballar igual que els parpadelle, però no porta oli i pot ser que ens costi una mica més de treballar per la tinta, ens anem mullant les mans amb aigua per que s’integri bé la tinta.
Reposem 30”
Estirem i tallem


GNOCCHI DI PATATE
Ingredients:
1kg de patates velles
150g de farina força
1ou
50g parmesà ratllat
Sal
Oli oliva

ELABORACIÓ:
Rostim les patates al forn, les pelem i les pasem pel passapurés.
En un bol posem la patata feta puré i afegim els ingredients, els secs i seguidament la resta.
Treballem molt fins que ens quedi una massa suau i elàstica ( la proporció de la farina pot variar per la humitat de la patata)
Fem tires rodones i tallem per donar la forma al gnocchi amb la mà i amb la forquilla fem unes marques en línia.
Fem una precocció:
Escaldem 2” i refredem
Assequem i afegir oli
Guardar en plà i ben filmat a la nevera o consumir (si els guardem a la nevera no més de 2 dies, porta ou).


Ja teniu pasta per fer els plats Italians que hi podeu trobar al blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada