PARPADELLE AL UOVO
500g farina
5 ous
60g oli
7g sal
Elaboració:
Fem un volcà
Afegim els secs
Afegim oli
Afegim ou
Comencem a treballar la massa mesclant
els ingredients a sobre el taulell,(pot ser que l’ou s’escampi, recollir-ho amb
les mans amalgamant-lo)
Treballem molt la massa ,(es una massa
que s’ha de treballar molt, ens té que quedar fina i elàstica)
Deixem reposar30”
Posem farina a la base del taulell i
estirem fins aconseguir un gruix 1mm
Per tallar-lo manualment:
Cuan estigui estirat tallem la pasta quadrant-la
Enrotllem com si fos una persiana fins
a la meitat l’altra meitat també l’enrotllem (ex com cuan fem els cors de pasta
de full)
Per fer el parpadelle :
8mm x 25cm
Per fer tagliatelle:
5mm x 25cm
TAGLIATELLE AL NERO DI SEPIA
Ingredients:
1kg farina
5ous
4boses tinta(aprox)
12g sal
ELABORACIÓ:
Mateix procés del parpadelle, fem un
volca, afegim els secs, els ous
La tinta la podem o bé mesclar amb una
mica d’aigua o bé amb els ous.
Aquesta pasta s’ha de treballar igual
que els parpadelle, però no porta oli i pot ser que ens costi una mica més de
treballar per la tinta, ens anem mullant les mans amb aigua per que s’integri
bé la tinta.
Reposem 30”
Estirem i tallem
GNOCCHI DI PATATE
Ingredients:
1kg de patates velles
150g de farina força
1ou
50g parmesà ratllat
Sal
Oli oliva
ELABORACIÓ:
Rostim les patates al forn, les pelem i
les pasem pel passapurés.
En un bol posem la patata feta puré i
afegim els ingredients, els secs i seguidament la resta.
Treballem molt fins que ens quedi una
massa suau i elàstica ( la proporció de la farina pot variar per la humitat de
la patata)
Fem tires rodones i tallem per donar la
forma al gnocchi amb la mà i amb la forquilla fem unes marques en línia.
Fem una precocció:
Escaldem 2” i refredem
Assequem i afegir oli
Guardar en plà i ben filmat a la nevera
o consumir (si els guardem a la nevera no més de 2 dies, porta ou).
Ja teniu pasta per fer els plats
Italians que hi podeu trobar al blog.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada